Na początek znajdziesz tu przykładowe pozycje, które możesz zmieniać aby zapoznać się ze wszystkimi funkcjami, np. przystawki, zupy, dania główne itp.
Wyszukaj produkt - wyszukaj zamówienie wprowadzając jego nazwę, wyświetlona lista przedstawi wyłącznie produkty o wyszukiwanej frazie
KATEGORIE
Dodaj nową kategorię klikając w przycisk Dodaj nową kategorię
Następnie postępuj zgodnie z instrukcją w formularzu
Dodana nowa kategoria wyświetli się w zakładce MENU na samym dole listy:
Każdą kategorię możesz edytować (przycisk Edytuj) lub usunąć (przycisk Usuń).
Jeśli usuniesz kategorię to odrazu usuniesz wszystkie dania, które są w tej kategorii.
Wystarczy, że klikniesz w daną kategorię. Rozwiną się wszelkie dania do niej dodane.
DODAWANIE NOWEGO PRODUKTU
Jeśli utworzyłeś nową kategorię (np. “NOWA”) rozwiń ją a następnie kliknij przycisk
Możesz utworzyć całkowicie nowy produkt lub skopiować istniejący już produkt
W formularzu produktu uzupełnij informacje OGÓLNE
Szczegółowy opis
Szczegółowy opis
opcjonalnie dodaj dłuższą informację na temat danego dania, klienci będą z większą świadomością decydować się na niego. (np: staropolski deser z jabłkami i prażonymi migdałami przygotowywany według nowatorskiego przepisu szefa kuchni).
Tak prezentować się będzie utworzone przez Ciebie danie na Twojej stronie internetowej
Oznaczenia
Oznaczenia
wybierz z listy, dodaj lub edytuj oznaczenia.
Oznaczenia to ważne ogólne informacje o produktach, przyprawach (vege, wegańskie,pikantne, bardzo ostre, nowości, popularne, bezglutenowe itp.).
Możesz dodawać własne oznaczenia np. zwiększyć rozpoznawalność produktów.
Aby utworzyć własne oznaczenia kliknij przycisk Zarządzaj a następnie edytuj obecne lub dodaj nowe oznaczenia
Edytowane oznaczenie pojawi się na liście
Warianty cenowe
Warianty cenowe
zaznacz aby stworzyć dodatkowe warianty cenowe np. aby zdefiniować produkty ze względu na ich rozmiar
Możesz utworzyć wiele grup i wariantów cenowych odpowiednich dla Twojego menu.
Aby dodać warianty kliknij przycisk Dodaj wariant i dopasuj swoje warianty do produktu np: mały duży i średni. Zapisz nazwę każdego wariantu klikając przycisk
Nowa grupa i warianty pojawią się w oknie edycji produktu:
Następnie do każdej grupy i wariantów dopasuj adekwatne ceny, np:
Warianty cenowe będa widoczne dla Twoich klientów po kliknięciu w dany produkt:
DODATKI
Zarządzanie dodatkami
Jeśli do produktu oferowane są różne opcje wyboru dodatków, możesz zarządzać ich kategoriami.
Aby dodać nowy dodatek kliknij przycisk Dodaj nowy dodatek. W nowym oknie uzupełnij wszystkie informacje
Zaznacz “Dodatek wymagany”, jeśli klient musi zaznaczyć wybraną opcję aby zakończyć i sfinalizować swoje zamówienie
Zaznacz “Pojedyńczy wybór” jeśli klient może wybrać wyłącznie jedną opcję np wołowinę lub baraninę
Zaznacz “Wielokrotny wybór” jeśli klient może wybrać wiele dodatków, np wołowinę i baraninę
Zaznacz “Wielokrotny wybór z ograniczeniami” , jeśli klient może wybrać określoną liczbę dodatków (np: dwa sosy), a każdy następny będzie dodatkowo płatny.
Określ limit wariantów w podstawowej cenie (lub jak w przykładzie, czyli w cenie produktu) oraz maksymalną liczbę wariantów (dopasuj nazwy dodatków oraz opłaty)
Po zapisaniu zmian klient zobaczy produkt z różnymi opcjami wyboru oraz informacją o dodatkowych opłatach:
Edycja dodatków
Każdy dodatek dodany do danego dnia możesz dodatkowo edytować. Aby to zrobić kliknij w dodatek rozwijając jego szczegóły.
Rozwijając szczegóły możesz edytować kolejne opcje:
Zaznacz lub odznacz “Dodatek wymagany”, jeśli klient nie może sfinalizować zamówienia bez wybrania odpowiedniego dodatku
Zaznacz “ Dodatek widoczny tylko po wybraniu odpowiedniego innego innego wariantu dodatku”, jeśli chcesz pokazać inne dodatki w zależności od wybranych dodatków
Zaznacz “Dodatek widoczny tylko po wybraniu odpowiedniego wariantu cenowego”, jeśli chcesz pokazać inną grupę dodatków dla różnych wariantów, np dla małego i dużego kebaba cena dodatków też będzie się różniła ze względu na wielkość produktu
Dodatkowo możesz oznaczyć użyte półprodukty, oznaczyć wariant jako polecany lub domyślnie wybrany:
Użyte półprodukty
Jeśli zarządzasz magazynem półproduktów (sekcja magazyn) dodawaj, edytuj i zarządzaj informacjami na temat półproduktów które zostały użyte
SPECJALNE OGRANICZENIA
Funkcja określa wszystkie ograniczenia dostępności produktów.
Aby wybrać i zarządzać danym ograniczeniem zaznacz je a następnie uzupełnij dane:
ZAAWANSOWANIE USTAWIENIA
Zaznacz dowolne dodatkowe ustawienia, które pozwolą zarządzać produktami
STAWKA VAT
Określ stawkę VAT danego produktu. Jest to niezbędne aby móc prawidłowo utworzyć paragon fiskalny
Pogląd swojego produktu znajdziesz w bezpośrednim linku